Hållbarhetsarbete

Klimatarbete hos Elegantaklockor.se

Passa på att köpa din klocka nu i januari medan vi har en välgörenhetskampanj. 100kr per såld klocka kommer doneras oavkortat till Världsnaturfondens klimatarbete.

Arbete för en bättre värld!

Det är ofta de små sakerna i livet som gör störst skillnad, vi på Elegantaklockor.se vill bidra med det vi kan för att göra handeln mer hållbar.

  • Vi använder i största mån återanvänt emballage för att skydda din nya klocka och officiella klockbox i frakten. Om kartongen är hel och ren så finns det ingen anledning för att inte använda den igen, även om det blir en paketering som inte är fullt lika snygg!
  • När vi använder nytt packmaterial är det i ofärgat papper och wellpapp med papperstejp för att förenkla återvinningen för dig som kund. Genom att ni slipper separera plast, plasttejp från papper och helt enkelt bara sortera det under kartong och papper på en gång.

Några av våra produkter skickas direkt från tillverkaren/grossisten vilket gör att ett transportled kapas, vi anser även att det är bättre att utnyttja tillverkarnas/grossisternas redan effektiva logistikflöden. Här har vi tyvärr inte möjlighet att i dagsläget påverka valet av emballeringsmaterial, men ju större vi blir desto mer kan vi påverka.

Vi har flera projekt på gång som vi jobbar med och som vi räknar med att kunna gå ut officiellt med under våren 2019. Så håll utkik på våra sociala medier samt här på webbutiken för att få mer information om vårt arbete för att bidra till en grön framtid.

Uppdaterat den 6/1-2019.